JAVNI POZIV Triple Win

Projekt Triple Win pruža odličnu priliku za sve medicinske radnike da se povežu s renomiranim poslodavcima iz Njemačke i pokažu svoje znanje na inostranom tržištu. Ovim projektom GIZ pruža punu podršku u individualnoj i jezičkoj pripremi kandidata kao i procesu integracije u njemačko društvo. Kandidati dobivaju punu podršku u procesu priznavanja diplome u Njemačkoj. Projektom koji zajednički realizuju njemački GIZ, Savezna agencija za rad Njemačke i Agencija za rad i zapošljavanje BiH, zaposlenje je dosad dobilo 450 medicinskih radnika iz Bosne i Hercegovine. Projekat Triple Win je kontinuiran te su intervjui planirani tri puta godišnje. Prijave su besplatne i kandidati ne plaćaju nikakvu vrstu provizije za posredovanje pri zapošljavanju. 

Svi zainteresovani koji se žele prijaviti na projekt moraju dostaviti dokaz o završenom IV stepenu medicinske škole (opći ili pedijatrijski smjer) i o položenom stručnom ispitu, te imati državljanstvo BiH, dok je elementarno poznavanje njemačkog jezika dodatna prednost. 

Javni poziv Triple Win za prijavu za zapošljavanje medicinskog osoblja za zdravstvenu njegu u SR Njemačkoj, možete pogledati ovdje ili na stranici Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine. 

 

About Author

Ida Hadzimuratovic

apošljavanja profesionalnog osposobljavanja osoba sa invaliditet

Connect with Me: