Javni poziv MSP za prijavu na program edukacije za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA objavila je Javni poziv malim i srednjim preduzećima sa područja Kantona Sarajevo za prijavu na program edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima. 

Program je namijenjen za 70 malih i srednjih preduzećima sa područja Kantona Sarajevo koji planiraju dodatno obučiti svoje uposlenike radi sticanja novih vještina i znanja u svrhu održavanja postojeće, kao i povećanja zaposlenosti, čiji bi po jedan predstavnik prošao Program 1 i Program 2 edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima.

Programom se nastoje ojačati ljudski kapaciteti i kompetencije za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima s obzirom na to da je Bosni i Hercegovini omogućeno i korištenje sredstava iz COSME – Programa za konkurentnost preduzeća kojim se želi pridonijeti stvaranju novih radnih mjesta u poslovnom sektoru, povećati broj poduzetnika i samozaposlenih poduzetnika te pridonijeti održivoj konkurentnosti evropskih preduzeća. Ukupni budžet programa COSME je 2,5 milijardi eura.

Više detalja u Javnom pozivu Prijavnom obrascu.

Preuzeto sa www.serda.ba 

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo je na svojoj web stranici objavila navedeni Javni poziv. 

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: