Objavljeni javni pozivi Općine Novo Sarajevo za podsticaj zapošljavanja

Općina Novo Sarajevo objavila je javne pozive za nezaposlene osobe i poslodavce sa područja Općine Novo Sarajevo za učešće u realizaciji Programa. 

Općina Novo Sarajevo poziva nezaposlene osobe i poslodavce sa područja Općine Novo Sarajevo da uzmu učešće u realizaciji Programa mjera za podsticaj zapošljavanja općine Novo Sarajevo, i to:

1. Javni poziv poslodavcima sa Općine Novo Sarajevo da se prijave za učešće u Programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa,

2. Javni poziv poslodavcima sa Općine Novo Sarajevo  da se prijave za učešće  u Programu obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije i specijalizacije boračke populacije  i drugih nezaposlenih lica,

3. Javni poziv nezaposlenim osobama sa Općine Novo Sarajevo da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja.

Integralni tekst Javnih poziva može se preuzeti sa službene web stranice općine Novo Sarajevo – kategorija Javni pozivi, web stranice JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo -www.szks.ba – Programi – Javni pozivi  ili lično: Općina Novo Sarajevo, ulica Zmaja od Bosne broj 55, kancelarija 5, prizemlje.

Javni pozivi su objavljeni 15.8.2018. godine i ostaju otvoreni 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

About Author

Connect with Me: