Objavljeni javni pozivi za učešće u Programima sufinansiranja zapošljavanja i obuke

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo jučer je na svojoj web stranici, objavila tri javna poziva. Riječ je o ponovnim javnim pozivima poslodavcima i zdravstvenim ustanovama, da prijave učešće po Programima sufinansiranja zapošljavanja branilaca i doktora medicine te Programu sufinansiranja obuke za IT programere prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Putem ovih programa, cilj je zapošljavanje 63 nezaposlena branioca, 54 nezaposlena doktora medicine, te će mogućnost obuke dobiti 39 nezaposlenih osoba koje kroz redovno školovanje nisu stekle zvanje IT programera.

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini, služba poziva poslodavce i zdravstvene ustanove da se prijave za učešće na istim.

Služba će poslodavcima koji budu obuhvaćeni Programom obuke IT programera i Programom sufinansiranja zapošljavanja branilaca mjesečno, 6 mjeseci, refundirati sredstva iznosu od 600,00 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa i 200,00 KM na ime troškova obuke po novouposlenoj osobi, te zdravstvenim ustanovama koje budu obuhvaćene Programom zapošljavanja doktora, mjesečno, 12 mjeseci, refundirati sredstva iznosu od 1.300,00 KM po novouposlenoj osobi.

Svi zainteresovani poslodavci, kao i zdravstvene ustanove dužni su u planiranom roku predati svoje aplikacije, kao i potrebnu dokumentaciju.

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: