Općina Centar: Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa kojeg bi finansirala općina

U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.  Javni poziv ostaje otvoren 60 dana od dana objave istog.

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. U zadanom roku potrebno je da mladi aplikanti dostave poslovni plan vlastitog biznisa.

Ocjenu poslovnih planova koje će mladi imati obavezu prezentirati i postupak dodjele bespovratnih sredstava, shodno utvrđenim kriterijima, provodit će komisija koju imenuje općinski načelnik.

Tekst javnog poziva, kao i obrazac izjave i poslovnog plana dostupni su na općinskoj web stranici www.centar.ba (konkursi i oglasi). Pisane prijave podnose se komisiji za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar putem Službe za finansije i lokalno ekonomski razvoj, Mis Irbina 1.

Izvor: www.centar.ba

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: