Potpisani ugovori sa poslodavcima putem kojih će 78 nezaposlenih osoba dobiti posao

Danas je u prostorijama Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo upriličeno potpisivanje ugovora povodom nedavno objavljenih usvojenih listi poslodavaca na web stranici Službe. Radi se o Programima sufinansiranja zapošljavanja 19 branilaca, 54 doktora medicine i 5 IT programera.

Ugovore sa poslodavcima iz realnog i javnog sektora ispred Službe za zapošljavanje potpisao je v.d. direktor Muhamed Bekto uz prisustvo ministra za rad socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malika Garibije, ministra za boračka pitanja KS Ismira Juske te Alme Kadić, pomoćnice ministrice zdravstva u Kantonu Sarajevo.

Prisutni su se složili kako su ovi programi dobar primjer i kako treba nastaviti primjerom dobre prakse, ističući kako je zajednički cilj smanjenje broja nezaposlenih, odnosno povećanje zaposlenosti u Kantonu Sarajevo.

Vršilac dužnosti direktora Službe za zapošljavanje Muhamed Bekto najavio je izmjenu programa mjera po rebalansu budžeta, te se već iduće sedmice očekuje raspisivanje novih Javnih poziva po programima “Prvo radno iskustvo” i “Prilika za sve”, putem kojih će 1271 osoba, koja se nalazi na evidenciji nezaposlenih Kantona Sarajevo dobiti priliku za zaposlenje. 

 

U nastavku pogledajte video zapise: 

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: