Potpisan nastavak saradnje između YEP-a i Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo

Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo Muhamed Bekto i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) dr. Ranko Markuš potpisali su memorandum o razumijevanju i saradnji te nastavku podrške u smislu dalje reforme Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Kroz projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se implementira uz podršku Vlade Švajcarske u proteklom period pružana je stručna, ali i finansijska podrška Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Neophodan je nastavak saradnje i u narednom periodu, što će se ogledati u zajedničkim aktivnostima za daljnju reformu Službe s ciljem učinkovitosti Službe, te dogovaranju zajedničkih ulaganja u svrhu uspostave i opremanja centralnog arhivskog prostora za potrebe Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. 

Reforma Službe će se postići kroz efikasniju organizaciju poslovnih procesa i usluga fokusiranih na potrebe korisnika, kao i efikasniju organizaciju procesa rada unutar Službe, a sve u cilju povećanja broja zaposlenih u Kantonu Sarajevo.

 

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: