Predstavnici Saveza “Sumero” u posjeti Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo

Jučer su u posjeti Javnoj ustanovi “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo bili predstavnici Saveza organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama FBiH “Sumero” na čelu sa direktorom Harisom Haverićem.

“Sumero” savez organizacija civilnog društva promovira ljudska prava, zastupanje i samozastupanje osoba s intelektualnim teškoćama, s ciljem njihovog socijalnog uključivanja kroz razvoj kvalitetnih servisa podrške u lokalnoj zajednici. Društvo u kojem osobe s intelektualnim teškoćama i njihove porodice jednako učestvuju u svim aspektima života, imaju izbor, mogućnost i poštovanje.

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u proteklom periodu zaključila je  sporazum o saradnji sa ovim savezom, koji se odnosio na zajednički rad Službe i Saveza “Sumero” u cilju zapošljavanja osoba sa intelektualnim teškoćama, ali i osoba s invaliditetom u Kantonu Sarajevo. Na današnjem sastanku v.d. direktor Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo Muhamed Bekto i direktor “Sumera” razmatrali su mogućnosti nastavka i poboljšanja ove saradnje. Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo će i dalje pomagati u edukaciji, prekvalifikaciji i zapošljavanju ovih osoba, istakao je v.d. direktor Muhamed Bekto.

About Author

Connect with Me: