Služba objavila liste poslodavaca po programima sufinansiranja zapošljavanja i obuke

Javna ustanova “Služba za zapošljavanja Kantona Sarajevo” na svojoj web stranici objavila je usvojene Liste poslodavaca po Programima sufinansiranja zapošljavanja branilaca, doktora medicine i Programu obuke IT programera za poznatog poslodavca.

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini, Javna ustanova “Služba za zapošljavanja Kantona Sarajevo” Sarajevo je 31.10.2018. godine objavila ponovljene javne pozive poslodavcima sa područja Kantona Sarajevo da prijave potrebe za zapošljavanjem branilaca, doktora medicine i poziv za obuku IT programera.

Ovim programima bit će zaposlena 54 doktora, 19 branilaca i sprovest će se obuka za 5 IT programera prijavljenih na evidenciji nezaposlenih osoba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo.

Služba će poslodavcima koji su obuhvaćeni Programom obuke IT programera za poznatog poslodavca mjesečno, 6 mjeseci, refundirati sredstva iznosu od 600,00 KM po novouposlenoj osobi, te 200,00 KM na ime troškova obuke po novouposlenoj osobi i 600,00 KM mjesečno, 6 mjeseci poslodavcima obuhvaćenim Programom zapošljavanja branilaca, te zdravstvenim ustanovama obuhvaćenim Programom zapošljavanja doktora, mjesečno, 12 mjeseci, refundirati sredstva u iznosu od 1.300,00 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaće i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

Služba će u narednom periodu sa poslodavcima koji su obuhvaćeni navedenim programima, zaključiti ugovore kojima će biti regulisana sva prava i obaveze, u skladu sa istim. 

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: