Svečano otvorene nove prostorije Biroa Novi Grad u Dobrinji V

Danas je upriličeno svečano otvorenje na kojem su ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Amela Dautbegović i direktor JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo Midhat Osmanbegović prerezali vrpcu i time ozvaničili početak rada Biroa za zapošljavanje Novi Grad u potpuno novim prostorijama. 

Nakon niza godina pružanja usluga nezaposlenim osobama i poslodavcima u iznajmljenim i neuslovnim prostorijama, od danas su korisnicima na usluzi nove prostorije Biroa za zapošljavanje Novi Grad na adresi Branislava Nušića 170 u naselju Dobrinja V.

Rukovodstvo JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo uspijelo je riješiti problem smještaja Biroa Novi Grad. Nakon kupovine poslovnog prostora, uslijedilo je preuređenje i opremanje novih prostorija. Idejna rješenja za ovaj biro su razvijena uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Vlade Švicarske, kao i infrastrukturni i tehnički uslovi za potpuno sprovođenje novog modela rada.

Od sada će uposlenici biroa svoje usluge pružati na adekvatan način, prilagođen europskim standardima. Svrha preseljenja biroa nije samo poboljšanje uslova rada uposlenika, nego naprotiv podizanje kvaliteta pružanja usluga nezaposlenim, razdvajanje savjetodavnih od administrativnih usluga, efektnija podrška pri traženju zaposlenja, s druge strane poboljšanje saradnje sa poslodavcima u smislu posredovanja i podrške pri izboru kandidata u zapošljavanju. Sve ovo utiče na povećanje interesa kod korisnika za uslugama biroa.

Želimo istaći kako od danas, većina biroa u sklopu JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo funkcioniše u skladu sa novim modelom rada usklađenim sa europskom praksom, što i svjedoči velikoj posvećenosti rukovodstva razvijanju Službe i pružanja boljih usluga nezaposlenim osobama kroz šaltersko poslovanje, individualan pristup strankama, organizovanje radionica, seminara i obuka,  ali i intenzivnijem posredovanju u zapošljavanju kroz stalnu komunikaciju sa poslodavcima. 

S obzirom da Biro za zapošljavanje Novi Grad ima najveći broj od 18.000 nezaposlenih osoba na svojoj evidenciji, vjerujemo da će novi uslovi i metode rada pomoći da se brže integrišu na tržište rada i budu konkurentniji, te doprinjeti smanjenju broja nezaposlenih u ovoj općini.

Otvorenju su pored velikog broja zvanica prisustvovali i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, predsjedavateljica Skupštine Kantona Ana Babić, ministar u Vladi Kantona Mario Nenadić, generalni direktor Centrotrans Eurolinesa Safudin Čengić, te ostali mnogobrojni gosti. 

Pogledajte galeriju slika sa otvorenja u nastavku. 

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: