U općinama Centar i Novi Grad objavljeni javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja

Općine Centar i Novi Grad zajedno sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju zainteresirane osobe nastanjene na području pomenutih općina da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.

Kroz Inkubator, YEP i općine učesnicima osiguravaju podršku u jačanju ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registriranju i razvoju biznisa. Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje biznise predstaviti stručnoj komisiji. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu biće ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim za to prepozna potreba.

Detaljnije informacije o načinu i uslovima prijave su dostupne na web stranicama Općine Centar , na linku: http://www.centar.ba/stranica/konkursi-i-oglasi  i Općine Novi Grad, na linku: http://www.novigradsarajevo.ba/news/invitation/javni-poziv-za-ucesce-u-yep-inkubatoru-poslovnih-ideja-1515160060.

 

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: