Udruženje poslovnih žena pokrenulo Akademiju poduzetništva žena

Želite uspjeti? Prijavite se na Akademiju poduzetništva žena! Škola koju ćete voljeti!

Žena ste? Imate ideju? Svi u okruženju se dive vašim rukotvorinama ili drugim proizvodima? Želite taj talent pretvoriti u novac? Odvažni ste i vaše usluge su tražene? Želite da pokrenete ili ste pokrenuli mali biznis? Nemate potrebna znanja iliimate poteškoće na tom putu? Treba vam mentorica – neko ko je te i takve poteškoće već iskusio i uspješno prebrodio?
Ako su vaši odgovori na ova pitanja potvrdna upravo ste Vi kandidatikinja za Akademiju poduzetništva žena!
Akademiju je pokrenulo Udruženje poslovnih žena u BiHu saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namjenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise a koje žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom Kantonu.
U prvoj generaciji priliku će dobiti 60 polaznica iz ovih kantona a imaće priliku naučiti osnove vođenja biznisa kroz pet cjelina. Pored teorijskog znanja polaznice će dobiti i praktičnu podršku. Svaka od učesnica dobiće mentoricu, ženu koja je uspjela u biznisu i koja će vas kroz praktične izazove svakodnevnog poslovanja voditi na osnovu iskustva i znanja.
U okviru akademije se razvija i priručnik kako uspješno voditi svoj biznis. Sve polaznice će dobiti priručnik. Priručnik će kreirati stručnjaci iz poslovnih oblasti bitnih za poduzetništvo žena. Priručnik će osim teorije sadržavati i praktični dio, odnosno kako i gdje se poduzetnice mogu obratiti za pomoć kao i odgovore na pitanja koja polaznice budu postavljale tokom obuke.
Donator projekta je Federalni zavod za zapošljavanje.
Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekat razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Čini vam se da ste vi prava kanditakinja za Akademiju poduzetništva žena? Ako imate dodatna pitanja?
Možete ih postaviti na akademija@upzbih.ba ili putem facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/.

Nezaposlene žene i poduzetnice starosti od 18 do 50 godina sa Kantona Sarajevo i Zapadnohercegovačke županije koje žele učestvovati u ovom Javnom pozivu svoju prijavu dostavljaju u datom roku putem mail-a akademija@upzbih.ba.

Javni poziv za Akademiju poduzetništva žena možete preuzeti ovdje. 

Obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje. 

Detaljnije informacije o Udruženju poslovnih žena u BiH, kao i Akademiji poduzetništva žena možete pronaći na zvaničnoj web stranici ovog udruženja sa koje je i preuzeta vijest o javnom pozivu,  www.upzbih.ba. 

About Author

Connect with Me: