Uspješna saradnja Biroa Vogošća i firme “Praktik”

Biro za zapošljavanje Vogošća svakodnevno ostvaruje uspješnu saradnju između poslodavaca i nezaposlenih osoba na području Općine Vogošća. Rezultat saradnje je smanjen broj nezaposlenih osoba, kao i zadovoljstvo poslodavaca uslugama i podrškom koju im biro pruža. 

U januaru 2018.godine Birou Vogošća se obratio vlasnik firme “Praktik“ d.o.o. sa zahtjevom za posredovanjem u zapošljavanju. S obzirom na djelatnost firme “Praktik”, proizvodnju inox i čeličnih dijelova za industriju namještaja, kao i drugih čeličnih podkonstrukcija, poslodavac je izrazio potrebu za dodatnim brojem radnika SSS i VSS, mašinske struke.

Uvidom u evidenciju nezaposlenih Biroa Vogošća, osoba koje se nalaze u savjetodavnom procesu i koje su prošle obuku “Kluba za traženje posla” odmah je na razgovor za posao upućeno 30 nezaposlenih osoba koje ispunjavaju kriterije za otvorena radna mjesta. Na obostrano zadovoljstvo, do sada je sklopljeno 17 ugovora o radu kod ovog poslodavca. Vlasnik firme ističe potrebu za dodatnim brojem radnika, a što bi se trebalo realizovati u narednom periodu.  

Ovakvi primjeri, najbolje pokazuju pozitivne rezultate posredovanja biroa između poslodavaca i aktivnih tražilaca posla kroz podršku nezaposlenim osobama u traženju posla, a s druge strane podršku poslodavcima pri odabiru kandidata za radna mjesta.

Ovo je samo jedan od brojnih primjera uspješne saradnje Biroa za zapošljavanje Vogošća sa poslodavcima i nezaposlenim osobama.

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: