YEP inkubator poslovnih ideja: Informativna prezentacija u Općini Novi Grad Sarajevo

Danas se u Novom Gradu održava promocija povodom nedavno objavljenog poziva za učešće mladih u Programu YEP Inkubatora poslovnih ideja, a kako bi se aplikantima detaljnije pojasnili ciljevi programa, kriteriji odabira, ali i obaveze i odgovornosti koje ih očekuju u kompletnom procesu.

Kroz Inkubator, YEP i Općina Novi Grad Sarajevo sudionicima osiguravaju podršku u jačanju osobnih poduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registriranju i razvoju posla. Na kraju procesa inkubacije, polaznici će svoje poslove predstaviti stručnoj komisiji. Među prijavljenima se nalazi i grupa zainteresiranih za pokretanje biznisa u sferi poljoprivrede, a sa kojima će u cilju utvrđivanja što kvalitetnije buduće poslovne aktivnosti raditi YEP eksperti za poljoprivredu imajući u vidu prethodne aktivnosti i iskustva koje YEP ima u kontekstu uspostavljanja koncepta urbane poljoprivrede. 

U sklopu današnje prezentacije predstavljeni su i srodni programi podrške preduzetništvu, koji se implementiraju u Kantonu Sarajevo i Općini Novi Grad, gdje su predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo, JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo, te SOS – Resursnog Centra “Hermann Gmeiner” predstavili dostupne programe i aktivnosti, naglašavajući važnost sinergijskog pristupa promociji i aktivaciji preduzetništva.

YEP program podrške preduzetništvu podrazumijeva podršku mladim kandidatima u jačanju preduzetničkih vještina, razvoju poslovne ideje, razvoju i testiranju prototipa proizvoda i/ili usluga, povezivanju sa ciljnim tržištima, te osnivanju i pokretanju rada poslovnih subjekata. Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu bit će ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim se za to prepozna potreba.

 

Izvor. Yep.ba

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: