YEP Inkubator poslovnih ideja: Predstavljanje uspješnih poslovnih ideja u Općini Centar

U velikoj sali Vijeća Općine Centar održana je prezentacija biznis planova mladih preduzetnika koji su uspješno prošli program YEP Inkubatora poslovnih ideja. Projekat zapošljavanja mladih (YEP), čije provođenje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švicarske je u saradnji sa Općinom Centar organizirao je javno predstavljanje poslovnih poduhvata koje su u posljednja tri mjeseca kroz YEP Inkubator poslovnih ideja razvijali početnici u biznisu sa područja ove lokalne zajednice. 

Općina Centar i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), 15. decembra prošle godine potpisali su Ugovor o saradnji na realizaciji YEP Inkubatora poslovnih ideja. Kao rezultat ove saradnje, odabrani aplikanti su u periodu februar – maj prošli intenzivan program podrške za unapređenje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih modela i izradu potpunih biznis planova, a današnja prezentacija je zapravo kruna njihovog rada.

Učesnicima su dodijeljeni certifikati,  a u narednih nekoliko dana komisija koju čine predstavnici Općine, Vlade Švajcarske i YEP-a te predstavnik JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo će donijeti odluku, koje od poslovnih ideja će biti podržane. 

 

Izvor: yep.ba

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: