Zahvalnica za dugogodišnju saradnju i pomaganje u zapošljavanju

Direktor TMP Društva za zapošljavanje slijepih I slabovidinih lica – d.o.o. Sarajevo, Veselin Rebić uručio je zahvalnicu v.d. direktoru JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo Muhamedu Bekti  povodom izuzetne saradnje koju ovo društvo ima sa Službom. Riječ je o zahvalnici za dugogodišnju kontinuiranu podršku u radu i sufinansiranju zapošljavanja. 

Djelatnost TMP-a bila je bazirana na izradi predmeta od trikotaže ,metala i plastike, po čemu i danas nosi naziv TMP.

Postojeće djelatnosti ,,TMP,,-a su: prženje i pakovanje kafe, pakovanje zrnastih i praškastih proizvoda, kopiranje ključeva, fotokopiranje, trgovina u maloprodajnom mjestu tipa granap, ugostiteljske usluge u klub restoranu, organiziranje raznih manifestacija u multimedijalnoj sali i salon fizioterapeutskih usluga.

Uz to slijepim i slabovidnim osobama pružaju usluge praktične obuke i usavršavanja u stečenom zanimanju, a vrše i prekvalifikaciju za nova zanimanja.

TMP zapošljava 80% osoba sa invaliditetom u odnosu na ukupan broj zaposlenika. Od naročite važnosti i posebnog značaja je za svaku osobu sa invaliditetom da je zaposlena i da kroz to postigne bar minimalan nivo samostalnosti i neovisnosti od porodice, ali i drugih ljudi u njihovoj životnoj sredini. Posebno je to izraženo i nužno neophodno u slučaju slijepih i slabovidnih  osoba koje su najteža i najranjivija kategorija osoba sa invaliditetom.

JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo će itekako  i u narednom periodu  podržavati rad TMP-a. 

About Author

Ida Hadzimuratovic

Proizvodnja čeličnih konstrukcija i njhovih dijelova

Connect with Me: