NJEGOVATELJ

  • Sarajevo
  • sep 26, 2023

Web stranica Hilfswerk International

Hilfswer International je međunarodna humanitarna organizacija

POZIV ZA EDUKACIJU NJEGOVATELJA

Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk Kuća podrške“ u saradnji sa Hilfswerk International, u okviru projekta pod nazivom „Kuća podrške – Usluge za dostojanstven život starijih osoba u Gruziji i Bosni i Hercegovini“ koji finansiraju ADA – Austrian Development Agency i Hilfswerk international iz Beča, u periodu od 2. oktobra 2023. godine u Sarajevu će održati  besplatnu edukaciju njegovatelja po austrijskom programu prilagođenom  BiH legislativi sa ukupnim fondom od 434 sata – teorije i prakse, sa mogućnošću zaposlenja nakon edukacije. Učesnici edukacije dužni su snositi trošak u ukupnom iznosu od 50 KM što obuhvata ljekarski pregled za izdavanje sanitarne  knjižice, hemijsko čišćenje uniforme za praktičnu obuku i taksu za izdavanje certifikata.

Pozivamo da se prijave svi zainteresovani kandidati. Prioritet imaju kandidati prijavljeni na Zavod za zapošljavanje kao i svi zainteresovani koji sebe vide kao vrlo odgovornog, strpljivog i pažljivog budućeg njegovatelja/icu spremnog da sarađuje sa starijim osobama, članovima uže porodice i kolegama, te da pomaže starijim  osobama u ispunjavanju životnih funkcija u njihovom vlastitom domu, kako bi im olakšali život i učinili ugodnijim i dostojanstvenijim u svom okruženju

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti sa kratkom biografijom, najkasnije do 26.09.2023. godine na mail adrese: aleksandrapd@hwi.ba & kuca.podrske@hwi.ba ili na telefon +38733 525 369 kontakt osobe Azema Avdušinović i Lejla Brulić.

 

Sarajevo,14.09.2023.godine

 

Ustanova socijalne zaštite

„Hilfswerk Kuća podrške“

Potrebno radno iskustvo:
Bez radnog iskustva
Da li je radno iskustvo uslov?: nije obavezno radno iskustvo
Razgovor sa kandidatima: DA sa svim kandidatima
Kontakt osoba: Lejla Brulić
Kontakt telefon: +387 33 611 569
Kontakt email: aleksandrapd@hwi.ba

Prije podnošenja zahtjeva za ovu poziciju morate poslati svoj online CV. Kliknite dugme u nastavku da biste nastavili.

About Author

Gorana Podinić

Hilfswer International je međunarodna humanitarna organizacija

Connect with Me: