Poštovani posjetioci,

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“- Sarajevo u skladu sa uvjerenjem da je rad jedno od osnovnih ljudskih vrijednosti ali i prava, prvenstveno za vas, otvara novi poslovni portal.

Cilj nam je da putem sadržaja ovog portala povećamo kvalitet rada i prilagodimo se potrebama naše najvažnije klijentele, nezaposlenih osoba i poslodavaca.

Svjesni smo da je vrijeme u kojem živimo teško i opterećeno bremenom ekonomskih neprilika ne samo kod nas nego i u cijelom svijetu.

Uvažavamo i činjenice, shodno novim tehnološkim procesima i svjetskim trendovima, da je mnogim poslodavcima teško naći odgovarajuću radnu snagu jer, kako ističu, mnogi imaju zvanje ali ne i znanje.

Zbog svih ovih razloga nastojaćemo u budućnosti, putem ovog portala, naše aktivnosti usmjeriti na poslovne procese koji će vas povezivati, omogućavati vam razmjenu informacija čime ćemo, nadamo se, zapošljavanje učiniti bržim, ekonomičnijim, jednostavnijim i visoku stopu nezaposlenosti dovesti na razumnu mjeru.

Stvari se neće promijeniti preko noći. Potrebna nam je promjena svijesti, prije svega u načinu rada ali i opće percepcije tržišta rada na ovim prostorima. Zajedno, uvjereni smo, korak po korak, kreirat ćemo novu politiku za vaše i naše bolje sutra. 

Pred nama je dug, ali važan put. 

 

  JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo