Besplatne obuke za nezaposlene osobe sa područja Općine Novi Grad Sarajevo

Obavještavamo sve nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji Biroa Novi Grad Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo o potpisanom ugovoru između Općine Novi Grad Sarajevo i Ustanove za obrazovanje odraslih “Nova zanimanja” Sarajevo, kojim je utvrđeno sprovođenje programa za besplatne obuke i stručna usavršavanja koje će  finansirati Općina Novi Grad za nezaposlene osobe sa područja ove općine.
 
Pravo upisa na besplatnu obuku i stručno usavršavanje imaju osobe sa prebivalištem na području Općine Novi Grad Sarajevo, a koje se vode na evidenciji nezaposlenih osoba Biroa Novi Grad sa kojeg trebaju donijeti potvrdu o nezaposlenosti, kao i CIPS prijavu, kako bi se prijavile na ovaj program obuke. 
 
Programom besplatne obuke i stručnog usavršavanja su obuhvaćene obuke za sljedeća zanimanja: operater na CNC mašinama, bravar, elektroinstalater, elektromehaničar, zavarivač, zidar, moler, kuhar, poslastičar.
 

Svi polaznici će nakon završene obuke dobiti Uvjerenje o osposobljavanju za one obuke za koje su akreditovani programi osposobljavanja, a jedino za zanimanje zidar i moler dobiva se Certifikat nakon završene obuke (nisu akreditovani programi).

Nakon završene obuke Ustanova za obrazovanje odraslih “Nova zanimanja” Sarajevo je dužna obezbijediti polaznicima zaposlenje minimalno na 6 mjeseci, a sa poslodavcima  Općina Novi Grad će sklopiti ugovor kojim će definisati sva prava i obaveze ugovornih strana. 

Pozivamo sve zainteresovane osobe koje ispunjavaju navedene kriterije da je prijavu za upis u program besplatne obuke moguće obaviti svakim radnim danom u periodu od 08:00 do 16:00 u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih “Nova zanimanja” Sarajevo, koja se nalazi na adresi Hamdije Kreševljakovića  br.18 . 
 
Krajnji rok za prijavu je 28.02.2022. godine. 
 
Za više informacija možete kontaktirati na broj +38733550755 ili e-mail novazanimanja@gmail.com.