“Hilfswerk Kuća podrške”: Javni poziv za edukaciju njegovatelja sa mogućnošću zaposlenja

Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk Kuća podrške“ u saradnji sa Hilfswerk International, u okviru projekta pod nazivom „Kuća podrške – Usluge za dostojanstven život starijih osoba u Gruziji i Bosni i Hercegovini – FAZA II“ koji finansiraju ADA – Austrian Development Agency i Hilfswerk international iz Beča, u Sarajevu će u periodu od septembra 2024. godine do februara 2025. godine održati edukaciju njegovatelja po austrijskom programu prilagođenom BiH legislativi sa ukupnim fondom od 434 sata – teorije i prakse. Uspješni polaznici dobit će javno važeći certifikat Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. U toku edukacije postoji mogućnost zaposlenja u Ustanovi socijalne zaštite „Hilfswerk Kuća podrške“ za određene aktivnosti u procesu pružanja usluga kućne njege, kao i mogućnost zaposlenja nakon edukacije.

Za nezaposlene osobe edukacija je besplatna, dok za zaposlene osoba naknada za pohađanje edukacije iznosi 1.200 KM uz mogućnost plaćanja na 4 rate. Učesnici edukacije dužni su snositi trošak u ukupnom iznosu od 50 KM što obuhvata ljekarski pregled za izdavanje sanitarne knjižice, hemijsko čišćenje uniforme za praktičnu obuku i taksu za izdavanje certifikata.

Pozivamo da se prijave svi zainteresovani kandidati, bez obzira na prethodno iskustvo u njezi ili stepen obrazovanja. Prioritet imaju kandidati prijavljeni na Zavod za zapošljavanje kao i svi zainteresovani koji sebe vide kao vrlo odgovornog, strpljivog i pažljivog budućeg njegovatelja/icu spremnog da sarađuje sa starijim osobama, članovima uže porodice i kolegama, te da pomaže starijim osobama u ispunjavanju životnih funkcija u njihovom vlastitom domu, kako bi im olakšali život i učinili ugodnijim i dostojanstvenijim u svom okruženju.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti sa kratkom biografijom, najkasnije do 05.09.2024. godine na mail adresu: kuca.podrske@hwi.ba ili na telefon +387 33 525 369 kontakt osoba Gorana Podinić.

 

Detaljnije na Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk Kuća podrške“