Održan sastanak s ministrom za boračka pitanja Kantona Sarajevo

Danas je JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo posjetio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima zapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca, te zapošljavanju demobilisanih boraca prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

Naime, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u prethodnom periodu uputilo je nekoliko inicijativa prema Službi i drugim relevantnim institucijama u cilju rješavanja radno-pravnog statusa boračke populacije i članova njihovih porodica, a po kojima će Služba promptno djelovati u skladu sa svojim nadležnostima.

Posebna pažnja posvetila se je inicijativi Udruženja boraca – Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92–95 Kantona Sarajevo, a kojom se traži kreiranje posebnih programa samozapošljavanja za ovu kategoriju.

Na osnovu navedenog izražena je obostrana spremnost da se u narednom periodu posveti posebna pažnja i kreiraju posebne podsticajne mjere zapošljavanja i samozapošljavanja boračke populacije.