Potpisan Memorandum o saradanji između Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo i Ministarstva za obrazovanja, nauku i mlade Kantona Sarajevo

Danas  09.09.2019. godine u prostorijama Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo potpisan je Memorandum o saradanji između Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo i Ministarstva za obrazovanja, nauku i mlade Kantona Sarajevo na projektu:

 „SUFINASIRANJA PROGRAMA OSPOSOBLJAVANJA UČITELJA ZA RAD U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA U KANTONU SARAJEVO“.

Direktor Nermin Pećanac je tom prilikom istakao da će Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za navedeni program osigurati finansijska sredstva prilikom izmjena finansijskog plana za 2019. godinu u iznosu od 100.000,00 KM za 50 polaznika programa profesora razredne nastave koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih.

Program osposobljavanja učitelja za rad u predškolskim ustanovama bit će realizovan od strane Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu – Centra za edukaciju, razvoj i istraživanje Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kako navodi Ministrica Zineta Bogunić.

Programi obuka, prekvalifikacija i dokvalifikacija predstavljaju značajnu aktivnu mjeru podrške nezaposlenim osobama u sticanju određenih traženih znanja i vještina za potrebe zaposlenja, istaknuto je danas od strane potpisnika Memoranduma.