Potpisan Memorandum o saradnji na projektu organizovanja Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa

Dana 01.10.2019. godine, u prostorijama biro Centar za zapošljavanje potpisan je Memorandum o saradnji na projektu organizovanja Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa.

Memorandum predstavlja opredjeljenje potpisnika da zajedno rade na unaprijeđenju saradnje i stvaranju boljih uslova u cilju otvaranja novih radnih mjesta.

Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa organizira Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo sa partnerima i to: Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, Privrednom komorom Kantona Sarajevo, Gradom Sarajevo, Općinom Stari Grad, Općinom Centar i Općinom Novo Sarajevo.

Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa bit će održan 16. oktobra 2019. godine sa početkom u 10 sati na Trgu oslobođenja – Alije Izetbegovića.

Cilj organizovanja Sajma zapošljavanja i poduzetničkih incijativa jeste posredovanje između poslodavaca i nezaposlenih osoba, odnosno između ponude i potražnje na tržištu rada.

Do sada je registrovano blizu 120 poslovnih subjekata koji će predstaviti svoje potrebe za radnicima na Sajmu zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa.

Industrije koje će biti predstavljene na Sajmu su:

  • IT
  • Turizam
  • Stari zanati
  • Proizvodnja
  • Start up-ovi

Ostale uslužne djelatnosti.

Potpisnici Memoranduma, direktor Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo Nermin Pećanac, načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo,   načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić,  načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić i  predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo, Muamer Mahmutović istakli su važnost saradnje svih institucija i lokalne samouprave u aktivnostima koje će doprinijeti smanjenju ukupne stope nezaposlenosti, pa samim tim i saradnje na projektu organizovanja Sajma zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa.

JU “SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE KANTONA SARAJEVO“ SARAJEVO