PODRŠKA PODUZETNIŠTVU: Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis

 

Profesionalac ste u oblasti razvoja softvera, dizajna, fotografije, grafike, animacija ili filma, mode ili srodnih područja?

Željeli biste svoje vještine i iskustvo iz oblasti kreativnih industrija i informaciono komunikacijskih tehnologija primijeniti na rješenja u različitim industrijama: od poljoprivrede, metalne, drvne, tekstilne industrije do pametnih gradova?

Nudimo vam podršku u pretvaranju vaše inovacije, proizvoda, usluge ili koncepta u održiv biznis!

Lokalno partnerstvo za  razvoj  poduzetništva  Centar  Sarajevo poziva  sve zainteresovane mlade osobe, sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, u dobi od 18 do 35 godina te koje su zainteresovane za pokretanje/registrovanje vlastitog biznisa, da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju. S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Lokalno partnerstvo Centar sačinjavaju Općina Centar, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions d.o.o.

 

Način prijave

  • Prijave se mogu podnijeti u periodu 12.02.2021  04.03.2021. godine, popunjavanjem online formulara koji je dostupan OVDJE! 

 

Tekst Javnog poziva možete pronaći OVDJE. 

 

JAVNI POZIV CENTAR ZA IZVRSNOST