O B A V I J E S T O ISPLATI JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI

 

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Program mjera u cilju zaštite najugroženijih kategorija u Kantonu Sarajevo usljed povećanja troškova života, kojim je predvidjela jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM, osobama koje su imale status nezaposlene osobe kod Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo na dan 31.12.2022. godine, a koje pripadaju sljedećim kategorijama:

  1. Dugoročno nezaposlenim osobama koje se nalaze na osnovnoj evidenciji nezaposlenih osoba kod Službe 9 godina i duže od 9 godina u kontinuitetu;
  2. Demobiliziranim braniocima koji u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 31/22) primaju novčanu egzistencijalnu naknadu i koji su najmanje godinu dana u kontinuitetu na evidenciji nezaposlenih kod Službe, te imaju do 57 godina života.

 

Ukoliko osobe pripadaju objema kategorijama, jednokratna novčana pomoć biće isplaćena samo po jednom osnovu.

 

Nezaposlene osobe koje pripadaju navedenim kategorijama dužne su da nadležnom birou dostave potvrdu banke o svom transakcijskom računu, najkasnije do 24.02.2023. godine.