U petak počinje najveći event za razvoj karijere mladih STARfest

Najveći događaj u BiH za promociju razvoja karijere i zapošljavanja mladih pod nazivom STARfest održat će se u Centru Skenderija, Sarajevo u petak 31.3. i subotu 1.4.2023. godine u periodu od 10:00 do 17:00. Očekuje se 2000 posjetitelja – mladih, učenika i studenata, nezaposlenih, kao i roditelja i svih zainteresiranih uz 100 partnera, kompanija, nevladinih organizacija, institucija koje će govoriti o tržištu rada, poslovima budućnosti uz predstavljanje konkretnih ponuda za mlade – poslova, stažiranja, edukacija, stipendija i dr.

U sklopu STARfesta posjetite:

  • STARfair – Sajam Prilika sa 50 izlagača,
  • STARedu – 21 edukativnu radionicu na razne teme od HR i soft vještina, JOBLAB poslova budućnosti, do upoznavanja sa IT industrijom, 3D skeniranjem ili međunarodnim projektima za studente i mlade.
  • STARvoice odnosno na main stage-u preko 30 inspirativnih govornika, managera i uspješnih pojedinaca koji će govoriti o tržištu rada, banci budućnosti, trikovima za nalaženje posla i razvoj karijere, freelancingu, programu ljetnog rada u Americi ili konkretnim opcijama za rad u oblasti IT industrije, turizma, ugostiteljstva i sl.
  • STARtest – uradite test za profesionalnu orijentaciju, provjerite svoj CV kod HR stručnjaka, probajte intervju za posao i sl. na nekom od HR štandova.
  • STARask – ostavite svoje mišljenje o prioritetima za mlade u anketi povodom pripreme Strategije za mlade Kantona Sarajevo 2023-2027.
  • STARchallenge – finale 10. državnog takmičenja mladih u poduzetništvu.

Kompletan program uz mogućnost vaše registracije za neku od radionica ili programa na main stage-u možete naći na: LINK

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao. Tu je i mogućnost povezivanja kasnije sa top kompanijama. Na STAR platformu se možete registrovati na www.star.study.

https://youtu.be/frwLKXkw-4o

Organizator STARfesta je Munja Inkubator uz partnerstvo sa Vladom Kantona Sarajevo, sa projektom MarketMakers kojeg podržava Vlade Švicarske. Prijatelji festivala su Telemach Fondacija i AS holding, uz niz drugih partnera poput USAID-a Turizam, Talijanske Ambasade i dr. kompanija i organizacija. Medijski partneri su Klix, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, te Hocu.ba najposjećenija info platforma za mlade.